perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mansikkahyytelökakku



 
Keskiviikkona vietettiin taatan syntymäpäiviä, hän täytti 2.7 89-vuotta. Onnea! Tein juhliin mansikkakakun, ohje alla:
 
pohja:
½ pakettia Digestive-keksejä
50g voita
 
Murenna keskit, lisää rasva ja painele kelmulla suojattuun irtokakkupohjavuokaan.
 
täyte:
2dl kermaa vaahdotettuna
2dl rahkaa
1 pussi (20g) kuivattuja mansikkalastuja
1dl mansikkamehua kuumana
6tl liivatejauhoja
 
Sotke kerma, lisää rahka ja kuivatut mansikat. Kuumena mehu mikrossa, lisää liivatteet ja sotke varoen muuhun. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tuntia.
 
Pinta:
tuoreita mansikoita puolikkaina paloina
3dl vettä
hyytelösokeria paketin ohjeen mukaan
 
Pilko mansikat päälle, keitä vesi ja tee paketin ohjeen mukaan hyydyke. Kaada varoen päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa yön yli.
 
Hyvää oli! Maistui muillekkin. Onnea taatalle vielä kerran!
 
Ja sain aamulla kuulla että minusta on eilen tullut pikkuneidon täti.






1 kommentti:

  1. Kunnioitettava ikä tei taatalla, onnea hänelle ja siulle,täti.
    Herkullisen näköinen kakku.

    VastaaPoista