keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Kynttiläpaja

Niin päätin minäkin kokeilla kynttilän tekoa, kun netti on ohjeita pullollaan. Ja valmista tuli, 10 kynttilää!
 
 
Sinellistä ostin sydänlakaa rullan, maksoi 19€. Uitin leikatut langat steariiniin.
 
 
Sitten laitoin ne maitpurkin pohjan läpi. Ensin tein reijät puukolla, virhe! Steariini valui välistä vaikka olinkin teipannut pohjan. Sitten tein neulalla, silloin onnistui jo paljon paremmin! Maitopurkin yläreunaan tein lovet, grillitikku loviin ja lanka tikkuun kiinni.
 
 
Pohja petti tällä teippauksella, kannattaa laittaa koko pohja peittoon oman kokemukseni mukaan! Ja ehdottomasti kannattaa suojata työtasot kunnolla, oli sen verran sotkuista hommaa.


 
Ensimmäiseen satsiin laitoin erivärisiä punaisia steariineja. Nämä ovat kynttilöistä, veden päällä keitetty kokoon.
 
 
Nyt en vettä pohjalle voinut laittaa, siispä kerroskattila systeemi käyttöön. Alla isompi kattila vedellä täytettynä ja päällä pienempi steraiinilla.

 
Tein yhtä väriä kerroksen, annoin jäähtyä ja sitten toisen jne. Tyhmänä katkaisin langat tikusta liian aikaisin, kun keskelle tuli monttu. Täytin tämän steariinilla, osassa lanka meni sisään.

 
Mutta tämmäisiä niistä tuli. Hyvin erottuu eri värit, käytin 5 eri sävyistä punaista.

 
Seuraava satsi onnistui paremmin, tässä värit erottuvat vielä paremmin. Värejä 4 erilaista.

 
Maitopurkin pituisia kynttilöitä on ilo poltella ensi talvena!


1 kommentti:

  1. Hienoja kynttilöitä!
    Itsehän olen steariinin kanssa leikkinyt vain sytykeruusuja tehdessä, Nyt kyllä alkoi sormia syyhytä, että pitää ehkä kokeilla tuollaistenkin kynttilöiden tekoa.. Steariini astioita minulla tosin on vain yksi, ja siinä on punaista, joten raidallisia en saa tehtyä..

    VastaaPoista