tiistai 9. heinäkuuta 2013

Tallinna

Minulle tarjoutui tilaisuus lähteä Tallinnaan, arvatenkin tietenkin lankamatkalle. Mutta ei se pelkästään sitä ollut! Lauantaina ei paljon ehtinyt enää lankakauppoja kierrellä, mutta vanhaakaupunkia siitäkin edestä. Matka meinasi tyssätä jo alkuunsa Helsingissä kun lähdin väärään terminaaliin toiselle puolelle kaupunkia! Onneksi viisas matkakumppani ja taksi pelastivat tilanteen!
 
 
Yöpyjille suosittelen suoraan ottamaan Tallinn Card:n, sillä julkisilla matkustaminen on ilmaista. Valittavana 24h (24€), 48h (32€) ja 72h (40€) lippu. Lisäksi pääsee ilmaiseksi sisään 40 kohteeseen, saa tarjouksia ja alennuksia riippuen kohteesta 10-60%. Päivämatkalaisille Vanha Kaupunki taitaa olla se kokemuksellisin paikka.
 

 

 
Kidutusmuseo oli aika karmiva paikka omalla tavallaan. Suomenkielellä oli kerrottu miten kidutusvälineet toimivat ja jopa tarrinoita noidiksi epäiltyjen kiduttamisesta.
 
 


Vanhankaupungin ruokaa ei voi kuin kehua! Maha tuli täyteen pikkurahalla.

 
Sunnuntaina ei lankakaupat olleet auki ja muutama minkä piti olla auki olivat lopettaneet. Kävin siis kaupunkikierroksella jota voin lämpimästi suositella! Kuulokkeista kuului suomenkielen selostus, kaikkiaan selostuskieliä taisi olla 8. Bussissa ehdottomasti kannattaa valita yläkerta, seisominen ehdottomasti kielletty! Syynä sähköbussien ja raitiovaunujen ajojohdot ja päätä kannattaa varoa myös puiden alla!
Suosittelen ottamaan Tallinn Card:n, silloin yksi kaupunkikierros on ilmainen (normaali hinta 16-20€).

 
Yksi ehdottomasti ototetuin oli Tallinna Zoo. Eläintarhaan kannattaa varata juotavaa, evästä ja aikaa! Itsellä neljä tuntia meni kiertäessä rauhalliseen tahtiin koko eläintarha ja pitempäänkin olisi mennyt. Suosittelen ottamaan Tallinn Card:n, silloin sisäänpääsy on ilmainen ja pääsee jonojen ohi. Normaali hinta aikuisilta 5,80 ja lapsilta 3,20.


 


 
Ennen reissua kannattaa katsoa Viron kangas- ja lankaliikkeiden linkki mutta varautua myös siihen, että todella moni liike on muuttanut tai lopettanut! Näitä itselle lopettaneita sattui matkanvarrelle mm. Eläintarhan lähellä olevan Lian Löngad (Rocca al Mare-ostoskeskuksessa), jolla on osoite myös Gonsiori 2:ssa. Kesälomalla oli myös Solvieg Tekstiilid osoitteessa Tartu maantee 43.
 
Vanhassa kaupungista löytyi Veta, os. Dungri 1 (ellen väärin ulkoa muista). Liikkeen alaosassa on valmiita käsitöitä, yläkerrassa lähinnä ulkomaalaisia lankoja. Trentekstiil osoitteessa Väike Karja 3 pitää sisällään kankaita ja nappeja. Lisäksi Leedi Av osoittessa Vene 21 (sisään Italian suurlähetystön kautta) on käymisen arvionen paikka.
 
 Vanhankaupungin paras valikoima itselle oli Jollerin Käsityökammari. Etsimiseen meni hetki, osoite Müürivahe 11 löytyi pieneltä remontoitavalta sivukadulta Vana-Postin ja Väike-Karjan välistä. Sieltä ostin Virolaista villalankaa yhteensä 336g edestä. Oranssi paksumpaa mitä olen aikaisemminkin ostanut, muut ohuempaa.
 

 
Karnaluks on varmasti jokaisen unelmapaika! Täytyy myöntää että sokeaksi itsekkin tulin. Osoitteeseen K.A. Hermanni 1 c-rappu pääsee helpoiten raitiovaunulla numerot 2 ja 4. Jos lähtee kaikkien raitiovaunujen risteyskohdassa, kannattaa pois jäädä 3. pysäkillä eli Autobussijaam ja kävellä raitiovaunun tulosuuntaan noin kortteli.
Tarjolla on jokaiselle jotakin! Etukäteen kannattaa tutustua kotisivujen osoitteeseen budjetin laskemiseksi + heräteostoksiin. Löysin itse pari heräteostosta joten budjetti ylittyi noin 40€:lla.
 
 
Siksak-nauhaa, lukkoja, kassitarpeita ja lankoja

 
kuminauhaa
 
 
pitsiä, nauhaa, saksia ja neuloja

 
piilovetoketjuja, ompelulankaa
 
 
 Karnaluksin lähettyvillä, osoitteessa Tartu Maantee 63 on kauppa nimeltään Abakhan Fabrics. Toinen kauppa löytyy osoitteesta Pärnu Maantee 69. Mutta jos liikkuu Karnalukseen niin tämä on vieressä. Itselle tarttui mukaan persikkaa joustofroteeta (-25%), mustaa ja kukikasta lycraa (-15%) ja punaista organtsaa -35%). Nämä olivat kaikki kilohinnalla tarjouksessa yht. 20,41€.


Ja laivalta tattui vielä mukaan suklaata.


 
Ja tässä vielä kaikki tuliaiset joista luulisi riittävän pitkäksi aikaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti