torstai 26. toukokuuta 2016

Kärjestä aloitetut villasukat

Olen jo jonkin aikaa seurannut blogia Ripsiväriä Villasukissa. Kun blogin emäntä huhuili omalle sukkamallilleen testineulojaa, ilmottauduin mukaan.
 
 
Sain sukkaohjeen sähköpostiini 30.syyskuuta 2015 ja pikaisesti katsottuna kauhistuin! Kärjistä aloitus! Ei ei ei, en ole koskaan neulonut kärjestä aloitettua sukkaa! Joten ajattelin että sysään koko ohjeen alimmaiseen suunnittelupinoon.
Kuitenkin ohje jäi kutkuttelemaan. Se oli selkeä, kuvat selvensivät tekoa ja päätin ottaa yksi työyö "härkää sarvista" ja alkaa neulomaan. Joten toukokuussa aloitin neulomisen.
 
 
Ensimmäinen kompastuskivi itselleni oli kärjen aloitus. Asiaan vaikutti kyllä huonosti nukuttu "yö", mutta sitkeästi vain yritin ja lopulta tajusin miten aloitus tehdään.

 
Seuraava kompastuskivi oli kantapää. Tein kolme eri kokeilua, eräs kuva hämäsi kovasti (josta annoinkin palautetta) mutta mikään niistä ei ollut oikea. Onneksi sähköpostilla sain pikaisesti neuvoja!

 
Lopulta sukat valmistuivat!

 
Tein omaan jalkaani sopivat, koon 42 sukat. Ihan perussukat, koska halusin kumppareiden sisään sopivat sukat.
 
Lankana 100% lampaanvilla lanha, ihanan rasvaista ja pehmeää. Puikot 3½.
Lankaa kului 78g.
 
Ehdottomasti hyvä ohje, suosittelen kokeilemaan! Jopa sellaiselle, kuka ei ole ennen neulonut varpaista aloittaen. Kiitos että sain olla testineulojana!
 

2 kommenttia:

  1. Kiitos kun testasit ohjetta! :)

    Kärjestä aloitettu sukka on ensimmäisellä kerralla täysin omituinen järjestelmä, mutta kun ekan sukkaparin saa tehtyä, siihen pääsee sisälle. Sitten se on menoa!!

    VastaaPoista