tiistai 12. marraskuuta 2019

Syksyn viimeiset värjäykset

Kyllä se on nyt todettava että talvi on tulossa. Kuitenkin lokakuun lopussa ja ihan marraskuun ensimmäisinä päivinä (sisällä) vielä värjäsin lankoja. Hullun hommaa kieltämättä, kädet jäässä ja pipo päässä!


Päätin kokeilla vielä muutamia kasveja, mitä en ennen ole kokeillut. Kanadanpiisku oli yksi sellainen, mihin sain luvan poimia suoraan kukkapenkistä. Kiitos Kaija-Leena!


Käytin lankana Novitan 7-veljestä muutaman villalangan kanssa.


Ensimmäisessä värjäyserässä oli vähän kaikenlaista. Nämä värjäsin ulkona.


Vasemmalla: Jättibalsami
oikealla: Hevonhierakka


Keltaiset: Kanadanpiisku
Kanadanpiiskun jälkiväri (oikealla)


Vasemmalla: Kielo
oikealla: Kielon jälkiväri


Seuraavan satsin värjäsin jo sisällä (marraskuun alussa). Itselle muistiin: elä värjää sisällä, haisee hirveälle! Näissä oli mukana Novitan 7-veljestä ja villalankoja.


Ensin värjäsin Marja-aronialla. Oikealla ensimmäisestä erästä ja kaksi vasemmalla olevaa jälkivärissä. Villalangasta tuli ihan erilaista (kaksi oikeanpuoleista).


 Sitten vuorossa oli verihelttaseitikki. Tässä oli myös iso ero lankojen suhteen. Vaaleammaksi jäi villalanka (vasemmalla kolme), keskellä 7-veljestä. Kaksi oikealla jälkiväristä, mitkä olivat ensin niin vaaleita, että keitin niitä yhdessä sienten kanssa.


 Ja viimeisenä Samettikukka. Vasemmalla 7-veljestä, oikealla kaksi villalankaa. Jälkiväriä en keittänyt.



 Olipahan värjäyskesä! Ideoita ensi kesälle on jo, saa katsoa miten toteutuksen kanssa. Tämä kesä oli värjäyksen suhteen erilainen, värjäsin enemmän kaupungissa kuin maalla. Ja totesin myös sen, että kummassakin värjäyksessä on omat hyvät puolet. Silti maalla on mukavampi värjätä!

1 kommentti:

  1. Onnitteluni Delffi tarkasta hahtuvakasan painon arvioinnistasi. lähetän loppuviikosta pienen yllärin Sinulle:))
    kauniita sävyjä olet lankoihisi saanut. kanadanpiisku on yksi parhaimpia kirkkaita keltaisia antava kukka, värillä on myös erittäin hyvä valonkesto. värjäyksistäsi näkee, miten erilaisia sävyjä erilailla käsitellyihin lankoihin saa.

    VastaaPoista